Plan uw bezoek aan Beth Haim

De begraafplaats is vrij, zonder entreeprijs, te bezoeken.
Aan de bezoeker wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van 2,50 euro per persoon
Adres: Kerkstraat 10, Ouderkerk aan de Amstel.

Openingstijden
Zondag tot en met vrijdag open vanaf 08.30 uur tot zonsondergang.
Op vrijdag sluiten we om 17.00 uur.
Zaterdag de hele dag gesloten.
Op Joodse feestdagen zijn we gesloten.

Let op: het entreehek langs de Kerkstraat en de schuifdeuren van het paviljoen sluiten automatisch bij zonsondergang (20.00 uur)

Het Entreepaviljoen
Op maandag 30 november 2020, is het Coronelpaviljoen op de Portugees-Israëlietische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel in gebruik genomen. Een videofilm op een groot ingebouwd scherm vormt het belangrijkste onderdeel van deze introductie. Kijkend naar de mooie filmopnamen en animaties en luisterend naar de prachtige stem van Jeroen Krabbé treedt men als het ware binnen in een bijzondere, bijna magische wereld. De film duurt ongeveer tien minuten en start op het moment dat de bezoeker het paviljoen betreedt. De film is in het Nederlands te beluisteren en wordt binnenkort in het Engels ondertiteld. Drie vitrines in het paviljoen geven nog een inhoudelijke verdieping aan deze ervaring. Zo geeft een maquette in een van de vitrines goed weer hoeveel graven er in de loop der jaren in de grond zijn gezakt en is in een andere vitrine, een 1:1 detail van het graf van Mozes de Mordechai Senior uitgefreesd in Carrara marmer te zien.

Historische wandeling
U kunt over de gemaaide paden wandelen die zijn aangelegd over de grafvelden en langs de gebouwen op het 4ha grote terrein. Het terrein is sinds 1614 onaangetast gebleven en ligt aan de Kerkstraat, midden in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel. Door de Coronamaatregelen kunt u met maximaal twee personen gezamenlijk het buitenterrein bezoeken.

De Beth Haim App – een virtuele rondleiding – ook volledig Coronaproof thuis te volgen
De gratis Beth Haim App is te downloaden in de Appstore en neemt de bezoekers mee langs de vele bijzondere graven. Hanneke Groenteman vertelt over de begraafplaats zelf en degenen die hier in de afgelopen 400 jaar hun laatste rustplaats vonden. Langs de paden zijn op fijne plekken rustbankjes neergezet. Een selectie van 100 grafstenen is 3D ingescand, waarmee deze definitief voor het nageslacht behouden blijven. De scans zijn te raadplegen in deze database. Heeft de virtuele rondleiding uw interesse gewekt, dan nodigen wij u van harte uit om Beth Haim te bezoeken of een persoonlijke rondleiding te boeken.

Rondleiding
Voor een persoonlijke rondleiding met een gids kunt u een afspraak maken. De rondleiding duurt ca. 1 – 1,5 uur. U wordt rondgeleid door een ervaren gids en u krijgt de gelegenheid om de twee gebouwen, het Vegahuis en het Rodeamentoshuis, te bezichtigen. De gebouwen zijn alleen op aanvraag en onder begeleiding te betreden. Voor deze rondleiding vragen wij u om een bijdrage van 5,50 euro per persoon inclusief 21% btw. Deze bijdrage komt volledig ten goede van het onderhoud en het beheer.

Ingeval van een begrafenis is de begraafplaats gesloten voor bezoek. Wilt u een groepsbezoek inplannen, dan is het raadzaam uw komst aan te kondigen zodat wij u terstond kunnen berichten.

Voor de buitenlandse bezoeker hebben we deze Engelse flyer

Voor meer informatie: 06 51 82 20 68
Aanmelden voor een rondleiding met een gids: info@bethhaim.nl|
Dit is de routebeschrijving naar Beth Haim.
Plattegrond Bosatlas 2015

Download hier de plattegrond van Beth Haim: Plattegrond Bosatlas 2015

U kunt zich met dit formulier aanmelden voor een bezoek. 

DE BEGRAAFPLAATS IS GESLOTEN VOOR PUBLIEK OP SJABBAT, OP DE FEESTDAGEN WAAROP EEN WERKVERBOD GELDT EN WANNEER ER EEN LEWAJA (BEGRAFENIS) PLAATSVINDT.