Officiële opening historisch kwartier zondag 12 juni 13:00 uur

De Urbanuskerk, de Amstelkerk, de Oude Smidse, Bakker Out en Beth Haim. Vijf instellingen/monumenten die samen het Historisch Kwartier vormen. Het Historisch kwartier moet ervoor zorgen dat de historie van ons dorp nog beter ontsloten wordt. In samenwerking met de gemeente zijn er voor de vijf leden van het historisch kwartier borden ontwikkeld.

Deze borden worden geplaatst op een prominente plek bij de gebouwen die horen bij het historisch kwartier. Op het bord is een foto te zien met daarnaast een beknopte tekst over de geschiedenis. Ook is er een QR-code op het bord aanwezig. Als u deze code met uw telefoon scant, dan krijgt u een 2-minuten durende video te zien over het desbetreffende monument. Op deze manier hopen we dat een toerist/voorbijganger aangetrokken wordt om het gebouw te betreden en nog meer te weten te komen. Deze video is tot stand gekomen met Studio John Meijer. De tekst die u hoort bij de video is ingesproken door oud-burgemeester en politicus Job Cohen.

Op zondag 12 juni om 13 uur wordt het historisch kwartier officieel geopend door de burgemeester of de wethouder van cultureel erfgoed Willem Jansen. Het Ouderkerks havenkoor zal de opening muzikaal begeleiden. Na de korte ceremonie kunt u bij de vijf instanties diverse activiteiten bijwonen. Denk hierbij aan een recital van de muziekschool in de Amstelkerk, een orgelconcert in de Urbanuskerk, maar ook instaprondleidingen bij Beth Haim.

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op de website:
http://www.beleefouder-amstel.nl