Welkom

Welkom op de site van Beth Haim, de begraafplaats van de Portugees-Israëlietische Gemeente in Amsterdam. Het is vierhonderd jaar geleden dat de Portugese Joden hier, in 1614, hun eerste dode begroeven. Vandaag de dag is het rijksmonument in Ouderkerk aan de Amstel nog steeds in gebruik.

De begraafplaats is open voor bezoek behalve op Sjabbat en de Joodse feestdagen waarop een werkverbod geldt. Onder het kopje Bezoek vindt u meer informatie.

De begraafplaats wordt beheerd door het David Henriques de Castrofonds, genoemd naar een vooraanstaand lid van de gemeente uit de negentiende eeuw, die Beth Haim in kaart bracht en deels restaureerde.

Het Castrofonds heeft ambitieuze plannen om aan de begraafplaats met haar ongerepte natuur, feeërieke ligging en monumentale graven een nieuwe functie toe te voegen voor een breed publiek te ontsluiten. Met minimale ingrepen zoals de bouw van een entreepaviljoen en het aanbrengen van meer looppaden op de begraafplaats. Bezoekers kunnen een app op hun smartphone downloaden en daarmee hun eigen, thematische routes uitstippelen.