Masterclass over Rijks, hommage aan de meesters van de Gouden Eeuw

Oh, wat een prachtig boek!”, is steevast de reactie van klanten als zij het kunstboek Rijks van Marcel Wanders openslaan. Het boek dat een hommage is aan de Eregalerij van het Rijksmuseum, ligt bij boekhandel Sprey op een ereplaats en is voor iedereen in te zien.

En omdat het zo’n mooi en bijzonder boek is organiseert boekhandel Sprey op  25 september in samenwerking met de Joodse begraafplaats Beth Haim een masterclass.

Rijks brengt ons oog in oog met meer dan 60 iconische schilderijen zoals Rembrandts Nachtwacht en Vermeers Melkmeisje. Elk werk is van dichtbij te beleven tot in de meest verrassende details. Met behulp van hoogstaande druktechnieken en doordachte perspectieven komen deze eeuwenoude schilderijen sprankelend tot leven. Dertig toonaangevende hedendaagse denkers uit de wereld van filosofie, kunst, film, food, trend, business en design leggen uit hoe hun blik op de wereld is beïnvloed door deze schilderijen – waarbij iedere expert zich concentreert op een individueel kunstwerk. De verhalen van Ferran Adrià, David Allen, Alain de Botton, Anton Corbijn, Angela Missoni, Jimmy Nelson, Erwin Olaf en vele anderen voegen een nieuwe dimensie toe aan de manier waarop er naar deze meesterwerken wordt gekeken en ze verruimen de blik op het leven zelf. De teksten zijn in het Engels geschreven en het boek bevat zes moderne kunstwerken van deelnemende kunstenaars.

Spreker op 25 september is Coen Sligting, hoofd verkoop van uitgeverij Komma en Studio Marcel Wanders. Hij is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van dit boek. Hij neemt u mee op zijn reis van bijna 3 jaar: het ontstaan van het idee, de samenwerking met kunstenaar Marcel Wanders, de druk- en bindtechnieken. En vooral de bijzondere vergrotingen waardoor verborgen details opeens zichtbaar zijn.

Dit alles illustreert hij aan de hand van de ‘grote Rijks’, de 35 kilo wegende gelimiteerde, gesigneerde editie van 50 bij 70 cm (prijs: € 6500,00). Uiteraard is de kleinere editie (5 kilo en € 125,00) ook verkrijgbaar.