Bezoek

U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen op de begraafplaats over de verharde en gemaaide paden. De begraafplaats is open van maandag tot en met vrijdag en de zondag. Het toegangshek gaat om 08.30 uur open en sluit om 22.00 uur. Op zaterdag en op Joodse Feestdagen blijft het hek gesloten. Voor het eerste halfjaar 2017 zijn dit de volgende sluitingsdagen:

12 maart 2017 Poeriem
11 en 12 april 2017 Pesach
31 mei en 1 juni 2017 Sjawoe’ot
11 juli 2017 Inneming van Jeruzalem

Bij de entree vindt u de regels die op Beth Haim gelden en er ligt een flyer om mee te nemen. Mannen worden verzocht het hoofd te bedekken met een keppel (bij de entree te verkrijgen) of een pet. Het is toegestaan om tijdens het bezoek aan Beth Haim uitsluitend voor privégebruik, dus niet commercieel, foto- en video-opnamen te maken van de begraafplaats. Voor het maken en publiceren van foto- en video-opnamen en redactionele stukken die niet voor privégebruik zijn bestemd, moet vooraf altijd contact worden opgenomen. Er mag niets gepubliceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur.

Voor een groepsrondleiding (voor meer dan 7 personen) kunt u een afspraak maken via info@bethhaim.nl  U wordt rondgeleid door een ervaren gids en u krijgt de gelegenheid om de twee gebouwen, het Vegahuis en het Rodeamentoshuis, te bezichtigen. De gebouwen zijn alleen op aanvraag en onder begeleiding te betreden. Na elk bezoek moeten deze gebouwen weer in gereedheid gebracht worden voor een eventuele begrafenis.

Voor een rondleiding wordt 5,00 euro per persoon gevraagd. Op aanvraag en uiteraard tegen vergoeding is het mogelijk aansluitend een kosjere koffietafel, lunch of drankje in het Vegahuis te gebruiken. Het is niet toegestaan zelf etenswaren mee te nemen.

Bent u met minder dan 7 personen, dan kunnen wij op verzoek een rondleiding inplannen op elke laatste zondag van de maand.

Ingeval van een begrafenis is de begraafplaats gesloten voor bezoek. Wilt u vooraf een groepsbezoek inplannen, dan is het raadzaam uw komst aan te kondigen zodat wij u terstond kunnen berichten.

Voor de buitenlandse bezoeker hebben we ook een Engelse flyer

Voor meer informatie: 06 537 25 335.
Aanmelden voor een rondleiding met een gids: info@bethhaim.nl 

Dit is de routebeschrijving naar Beth Haim.
Plattegrond Bosatlas 2015

Download hier de plattegrond van Beth Haim: Plattegrond Bosatlas 2015

 

DE BEGRAAFPLAATS IS GESLOTEN VOOR PUBLIEK OP SJABBAT, OP DE FEESTDAGEN WAAROP EEN WERKVERBOD GELDT EN WANNEER ER EEN LEWAJA (BEGRAFENIS) PLAATSVINDT. DIT ZIJN DE JOODSE FEESTDAGEN IN 2016